Haberler

Hangi bebek bezi iyi?

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
27.11.2021 02:55

Hangi bebek bezi iyi?

Bu soru tüm anne ve baba adaylarının kafasında kocaman bir soru işareti biliyorum. Eskiden 3 marka arasında seçim yapıyorlarmış. Seçimi belirleyen ise genelde bütçe oluyormuş. Çünkü biri çok ucuzken diğeri pahalı öteki ise ikisinin arasında bir fiyata sahipmiş.

Ancak günümüzde işler biraz daha farklı. Hemen hemen her bebek kategorisinde olduğu gibi bebek bezinde de çok fazla marka ve çeşit var. Birçoğunun ise fiyatı birbirine oldukça yakın. Peki hangi bebek bezi iyi?

Sizce bir bebek bezinin iyi olması için kriterler neler aslında önce onu belirlemenizi öneriyorum. Yani bütçe önemli mi? Sonrasında ise önemli olan bebeğinizin cildinde tahriş ya da pişik yapmaması olmalı. Elbette bunu henüz doğmayan bebeğiniz için deneme şansınız yok. Çünkü sevgili anne ve baba adayları tüm reaksiyonlar ciltten cilde ve bebekten bebeğe değişir. Yani siz en yüksek fiyatlı en çok tercih edilen en doğal bebek bezini alsanız da bebeğinizin cildi reaksiyon gösterebilir. O nedenle bebek bezinde bu marka ve ürün iyi deme şansımız gerçekten yok. Hatta danışmanlıklarımda en sık rastladığım konu da gece uykularında taşan bezler. Bunun iki nedeni olabilir; bez düzgün ve gereken sıkılıkta bağlanmamış olabilir, gece beslenmesi çok yoğun olabilir. Bu durumda bir başka bebeğin çok rahat ettiği bez bu bebek için tam bir sıkıntı olacaktır. Fakat böyle bir sorun yaşadığınızda önerim bezi hemen başka bir marka ile değiştirmemeniz. Değiştirme aşamalarına dikkat etmeniz çok önemli.

Çünkü siz sızıntı nedeni ile değiştireceksiniz yani bir alerjik reaksiyon olmadan. Ama yeni bez alerjik reaksiyon ve pişik yapabilir. Ani değişimlerde de çok fazla pişik oluşabilir. O nedenle önerim elbette günlük total bez değişiminde parçalı değişiklik yapmanız. Örneğin 10 bezden 3'ü yeni bez, diğer gün 5'i yeni bez gibi arttırabilirsiniz.

Pişik kremi kullanımı ve seçimi nasıl olmalı?

Bebek bezi ile beraber elbette değişim süresine dikkat etmeniz, alt değişimi arasında bebeğinizin poposunu bir süre temiz bir şekilde açık bırakıp havalandırmanız ve minik miktarda çinko içermeyen yüzde yüz doğal ve mümkünse organik bir pişik kremi ile de desteklemeniz gerekir. Çünkü direk cildine temas eden, kısa ya da uzun vadede cilt hastalığı yaratabilecek bu kategoriye çok dikkat etmek gerekiyor.

Bebeğin altını değiştirirken poposunu nasıl sileceksiniz?

Alt silme kısmında isterseniz doğal pamuğu ıslatarak silebilir, isterseniz hazır saf su ve pamuktan yapılmış mendiller kullanabilirsiniz. Yaz aylarında ise önerim su altında yıkayarak temizlemeniz. Su hem bebeğinizin iyi hissetmesini sağlayacaktır hem de silme işlemi yapmayacağınız için kızarma oluşmayacaktır.

O halde tüm bebeklere rahat ve konforlu bez dönemi diliyorum…

title