Haberler

CHP lideri Özel'den akraba kayırmacılığına müdahale: Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel, partisinin belediyelerinde akraba kayırmacılığına müdahale etti. Özel; Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir'deki belediye başkanlarını arayarak, atadıkları isimlerin istifa etmelerini sağladı. Bundan sonra benzer hamleler yapmayı düşünen başkanlara da gözdağı veren Özel, "Belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde sandıktan Türkiye'nin birinci partisi olarak çıkma başarısını gösteren CHP, bir çok kentin yönetimini devraldı. Ancak Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir'de belediye başkanlarının yaptığı akraba atamaları kamuoyunda büyük tepki topladı. CHP lideri Özel, bu atamalar için harekete geçti ve atamaları geri çektirdi. Özel, "Bu tip işler CHP'ye duyulan güveni kökten sarsar. Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam." ifadelerini kullandı.

AKRABA ATAMALARI TEK TEK GERİ ÇEKTİRİLDİ

Sözcü'ye konuşan CHP lideri, ilgili belediye başkanlarının tek tek aranarak, atadıkları isimlerin istifa ettirildiğini ifade etti. Örneğin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aranarak, yeğeninin ataması geri çektirildi. Balıkesir'de CHP milletvekili Serkan Sarı'nın ağabeyi Gökhan Sarı'nın ataması da durduruldu. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kayınbiraderini ve bacanağını, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak atamıştı. Bu başkanlara "Atamaları geri alın" diye haber verildi.

"AKRABA VE PARALI İŞLERE BULAŞANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Özel, "Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AK Parti'nin bu kadar nepotizm (kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu tip atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu tip işler CHP'ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekirse onu yaparız. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız." dedi.

CHP lideri Özel'den akraba kayırmacılığına müdahale! Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmamÖzgür Özel ve kardeşi Barış Özel

"YAPMAM, GEÇMİŞTE DE YAPMADIM"

Geçen hafta kardeşi Barış Özel'in işsiz olduğunu vurgulayan Özel, "Kardeşim iyi bir bilgisayar mühendisi. Türkiye'nin en büyük bankasının IT'sinde (teknoloji) çok önemli bir görevdeydi. Adalet yürüyüşüne izin vermedikleri için ayrıldı. Sonra bunu duyan bir sürü kişi 'Belediyeye koysana, şuraya-buraya koysana' diyor. Bir keresinde bankadaki amiri aramış, 'Veri korumanın başına geçer misin' demiş. Ancak müşterinin İBB olduğunu öğrenince gitmedi. Kayınbiraderim Bursa'da 15 yıldır ilaç deposunda paketleme departmanında çalışıyor. Ben bilmiyor muyum kardeşimi Bursa'da bir belediyede işe koymayı. Ama yapmam. Geçmişte de yapmadım. Bursa'da üç belediyemiz var. Bugün de yapmam. Yapanın da gözünün yaşına bakmam." ifadelerini kullandı.

Özel, bu tür atamaları takip edeceklerini ifade ederek, "Hatta 'Alarma geçin' dedim. WhatsApp grupları var başkanlara ait. 'Oraya yazın' dedim, 'Genel başkan bizzat takip ediyor, bu işlere sakın kalkışılmasın' diye." sözlerini kullandı.

CHP lideri Özel'den akraba kayırmacılığına müdahale! Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam

TAHA HÜSEYİN KARAGÖZ'LE BULUŞMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Özel'in, kamuoyunda trol olarak anılan Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırlaması büyük tartışma yaratmış ve ve çok eleştiri almıştı. Özel bu konu hakkında "Yıllar önce programa çağırdı, gittim. En sert sorularına en net cevapları vererek, karşı mahalleye iyi ulaştığımızı değerlendirdik. Bayramda seyranda arar. Bir kez meclisteydim. Aradı, kuliste merhabalaştık. Geçen aramış. 'Özgür Beye uğramak istiyorum. Beş dakika işim var' demiş. Salı günü tüm gruplara uğrarken bana da gelmiş. 'Evleniyorum' dedi. Davetiye verdi. Oturduk, beş dakika sohbet ettik, ayrıldı. Son derece insani bir şey. Bizim mahallede çok makbul ve çok sevilen bir gazeteci değil. Birçok görüşümüz taban tabana zıt. Programda bana en ağır eleştirileri yaptı ve en zor soruları sordu. Ama düğün davetiyesi vermeye geleni kapıdan çeviremezsin. 'Seninle görüşmem' diyemezsin ki." ifadeleriyle konuya açıklık getirdi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Balıkesir Kırşehir Bursa Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (74)

Hasan Ağa:

CHP'li değilim ama tebrik ediyorum böyle olması gerekir

1075
28
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

İşte şimdi oldu!. Biz bu liyakatsizliklerden bıktık zaten! sizde aynı şekilde davranacaksanız ne fark kalacak!. En baştan en tepeden keskin bir çizgi gelmeli ve kesinlikle taviz verilmemeli!

766
15
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ben olsam, bilmiyorum kanunda yeri var mı ama, toplardım belediye meclisini, oylama yaptırtıp yeni bir başkan seçtirir, görevini kötüye kullananı baba evine gönderirdim.

yanıt0
yanıt0
burak:

chp li degilim ama helal olsun bunu tayyip bey yapsaydı şimdiye türkiye şahlanmıştı çalıp çırpanları korumamak lazım

722
41
yanıtYanıtla
DEMOKRAT:

Tayyip Beyi bilmem ama Recep Beyin kendisi bu işlerin başını çekiyor zaten partilisi de takip ediyor.

yanıt311
yanıt63
Adam Bey:

Erdoğan bunu da yapsaydı önceden, saray da olmazdı, şatafat da olmazdı enflasyon baya düşük olurdu. Her kim gelirse devlet memuru veya başkann neyse, çalışacaksın hizmet vereceksin ve şarafat israf neyse olmamalı. Özel sektör maaşından daha yüksek olmamalı devlet maaşları ve devlet kasasından araba saat veya neyse alınmamalı. Bunlar olmasaydı belediye seçimleri AKP çok illerde alırdı.

yanıt203
yanıt50
Genco:

Ben de CHP’li değilim ve Özgür beyin bu tavrını çok takdir ettim. Fakat burda bir yanlışı düzeltmek gerekir ki Sn C.Başkanımız şimdiye dek partisine zarar vermeye çalışan kişileri parti içinde tutmamış ve gereken mesajları vermiş birisidir. Çok örnek veririm ama zaten hepimiz bunları biliyoruz dolayısıyla böyle yalan yanlış yorumlarla algı oluşturup hak yemeyelim.. İlla birileri üzerinden birilerini karalamaktan zevk alıyorsanız buyurun o hakkı tepe tepe kullanın..

yanıt88
yanıt135
Misafir:

Tayip bey de çok söyledi ve söylüyor da bunları maalesef dinleyen az..

yanıt21
yanıt29
Beyzade Onur:

Bu konuşmayı her gelen böyle konuşuyor siyaset bu !!!

0
0
yanıtYanıtla
Abdulhak Myradow:

Herkese bir dur diyecek birileri olması lazım.Insan devamlı hata yapan canlı,unutmamak lazım.Halk sizlere doğru yoldan yürüyerek bizi hakkımızı savunun,hizmet edin diye oy verdi.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title