Haberler

Özgür Duran'ın annesi: "Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi"

Güncelleme:

Özgür Duran'ın annesi: "Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi" -"Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek" Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı darp ettiği iddia edilen Özgür Duran'a müdahale etmek isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan...

Özgür Duran'ın annesi: "Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi"

-"Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek"

ANTALYA - Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı darp ettiği iddia edilen Özgür Duran'a müdahale etmek isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Konu ile ilgili konuşan Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, "Yerinde bir karardı. Yine de verilen cezanın az olduğunu düşünüyorum. Benim isteğim Kadir'in müebbet alması" dedi.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 21.30 sıralarında Konya Piri Reis parkında sevgilisi Ayşe Dırla'yı darp ettiği iddia edilen Özgür Duran'a müdahale etmek isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kadir Şeker'in cezası olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri de uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü. İki tarafın itirazı üzerine dosya İstinaf Mahkemesine gitti. İstinaf verdiği karar ile iki tarafında istinaf taleplerini reddedip Kadir Şeker'e verilen cezayı onadı.

"Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek"

Kadir'in müebbet almasını istediğini belirten Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, "Dün doğum günümdü, hüzünlü günümdü. Biranda cezayı duyunca sevindim. Oğlum öleli 1 yıl 2 ay oldu. İçimin yangını geçmemişti, cezayı duyunca içim biraz rahatladı. Verilen ceza zaten azdı. Biz az diye itiraz etmiştik, onlar çok diye itiraz etmişti. İstinaf onamış, göndermiş cezayı. Demek ki Kadir'in suçlu olduğunu onlarda fark etti. Adalet var yok değil. Yerinde bir karardı. Yine de verilen cezanın az olduğunu biliyorum. Benim isteğim Kadir'in müebbet alması. Halen planlayarak, tasarlayarak öldürdüklerine inanıyorum. Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek. Acım dinmiyor, ömrümün sonuna kadar bu acıyı yaşayacağım. Çocuğumun öldüğüne inanamıyorum, inanasım gelmiyor. Her gün rüyama giriyor Özgür" diye konuştu.

"Son nefesime kadar uğraşacağım"

Özgür Duran'ın sonuna kadar arkasında olduğunu belirten annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, "Davanın ilerleyen süreçlerinde gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Sonuna kadar uğraşacağım. Kafam kopsa da son nefesime kadar uğraşacağım. Evladımın da sonuna kadar arkasındayım. Özgür'le gurur duyuyorum. Benim evladım yanlış bir şey yapmadı. Kimseye kötü bir söz söylemek istememiş. O anda zaten alkollüymüş. Alkolün etkisi ile birbirlerine giriyorlar. Kadir'i defalarca uyarıyor Özgür. Kadir, nikahına kadar karışıyor. Kalbinden öldürüyor oğlumu" şeklinde konuştu.

"Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi"

Özgür Duran'ın sabıkalı olduğu için ölümü hak etmediğini söyleyen annesi Dalkılınç, "Katili kahraman ilan ettiler. Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi. Sabıkalı diye sokak ortasında bıçak yemeyi hak etmedi Özgür. Yargıtaya gönderdik, itiraz ettik. Müebbet almasını istiyoruz Kadir'in. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Son nefesime kadar bu olayın takipçisiyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir şeker Konya Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title