Haberler

Ankara'da Yer6Fest Drift ve Otomobil Festivali Başladı

Güncelleme:

Gölbaşı ilçesinde düzenlenen Türkiye'nin en büyük araba festivallerinden biri olan Yer6Fest Drift ve Otomobil Festivali'nde klasik, süper spor, spor ve off road araçlar gibi otomobiller sergileniyor. Festivalde drift ve off road araçlarının gösteri ve yarışmaları gibi etkinlikler düzenleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu festival, yarına kadar devam edecek.

Ankara'da "Yer6Fest Drift ve Otomobil Festivali" başladı.

Gölbaşı ilçesinde düzenlenen Türkiye'nin en büyük araba festivallerinden biri olan "Yer6Fest Drift ve Otomobil Festivali'nde klasik, süper spor, spor ve off road araçlar gibi otomobiller sergileniyor.

Modifiye edilmiş araçlar ile özel ses sistemleriyle donatılan otomobillerin de bulunduğu festivalde, drift ve off road araçlarının gösteri ve yarışmaları gibi etkinlikler düzenleniyor.

Beton bariyerlerle çevrilerek güvenlik önlemlerinin alındığı pistteki yarışmalara Ankaralıların ilgisi de yoğun oldu.

Katılımın ücretsiz olduğu festival, yarına kadar devam edecek.

"Vatandaşlar, çocuklarını alsın gelsin ve burada iki gün stres atsınlar"

Yer6Fest Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Şimşek, AA muhabirine, festivalin en büyük otomobil organizasyonu olduğunu söyledi.

İnsanların festivali "bilgisayar oyunu" gibi karşılayabileceğini belirten Şimşek, "Uçan off road arabalarıyla karşılaşabilirler. İçeride oyuncak RC arabaların gazladığını görebilirler. Otomobil fuarında en iyisinden en kötüsüne otomobiller görebilirler." dedi.

Şimşek, festivale 2 günde, 200 bin kişinin geleceği değerlendirmesinde bulunarak, festivale sadece Ankara'dan değil, Türkiye'nin 81 ilinden arabaların katıldığını kaydetti.

Festivalde ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını vurgulayan Şimşek, "Güvenlik önlemlerimiz görüldüğü üzere dört dörtlük, içeride bir tane insan, kasksız sporcu göremezler. Vatandaşlar, çocuklarını alsın gelsin ve burada 2 gün stres atsınlar. Engelliler, küçük kardeşlerimiz için düşündüğümüz bir tribün de koyduk." diye konuştu.

"Drift güvenli alanda yapılmalı, pistler onun için var"

Festival sorumlularından Sürhan Altınkanat da festivalin 6. kez düzenlendiğine işaret ederek, insanların aklına "drift" denilince sadece sokakta kayan ya da yanlayan araçların geldiğini söyledi.

Driftin Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) takviminde olan bir motor sporu olduğunu vurgulayan Altınkanat, "Güvenli alanlarda yapıldığı zaman, güvenlik tedbirleri, önlemler alındığı zaman problem olmadan güzelce yapılacak bir spor olduğunu biz burada insanlara gösteriyoruz, bizim amacımız o." ifadesini kullandı.

Drift ve drag yarışlarının çok emek, para ve imkan istediğini anlatan Altınkanat, şöyle konuştu:

"Bunları yapıp piste çıkamazsanız o da çok büyük sıkıntı. Piste çıktınız size 'driftçi' gözüyle bakarlarsa o da çok büyük sıkıntı. Onun için biz bunu sokaklarda değil pistlerde yapmaya çalışıyoruz. Onun için mücadele ediyoruz ve her türlü güvenlik önlemini alıyoruz. Driftin yeri sokak değil. Drift güvenli alanda yapılmalı, pistler onun için var, güvenlik onun için var. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Onun için güvenli yerlerde bunu yapmamız gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gölbaşı Ankara Spor Etkinlik Otomobil Spor Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title