Haberler

Eskişehir'de Domates Bereketi Projesi kapsamında çiftçilere domates fideleri dağıtıldı

Güncelleme:

Eskişehir'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Eskişehir'de Domates Bereketi Projesi' kapsamında düzenlenen törenle çiftçilere domates fideleri teslim edildi. Proje kapsamında Tepebaşı, Alpu, Odunpazarı ve Mihalgazi ilçelerinde 1 milyon 450 bin lira bütçeyle 370 bin 'Troy' çeşidi domates fidesi, 250 çiftçiye, 290 dekar alana dikilmek üzere dağıtıldı.

Eskişehir'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan " Eskişehir'de Domates Bereketi Projesi" kapsamında düzenlenen törenle çiftçilere domates fideleri teslim edildi.

Proje kapsamında Tepebaşı, Alpu, Odunpazarı ve Mihalgazi ilçelerinde 1 milyon 450 bin lira bütçeyle 370 bin "Troy" çeşidi domates fidesi, 250 çiftçiye, 290 dekar alana dikilmek üzere dağıtıldı.

Fide dağıtım töreninde konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, boş tarım arazisi kalmadan üretim yapılmasının önemini vurguladı.

Çiftçilerin yapacağı üretimin geleceği adına önemli olduğunu belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan çiftçilerimizi üretim yaparken ihtiyaç duydukları destekleri de devletimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız mutlaka ortaya koyuyor, bunun örneklerini de hep beraber görüyoruz. 2022 yılında Eskişehir ilinde 1900 çiftçimize 11,5 milyon lira çeşitli destekler verildi. Yine 2023 yılında tohum olarak, fidan olarak 1350 çiftimize yaklaşık 7 milyon liralık destek verilmiştir. 2024 yılında da yaklaşık olarak 17,5 milyon liralık çeşitli destekler verilecektir. Bugün gerçekleştirdiğimiz domates fidesi desteği de bunlardan biridir."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan da Eskişehir'in verimli toprağa sahip olduğuna işaret ederek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilen teşviklerin üretimin artırılmasında önemli olduğunu aktardı.

Okuyan gençlerin de çiftçi olmasını sağlayıp, üretime katkıda bulunmaları için onları teşvik edeceklerini dile getiren Gürcan, "Çünkü gıdasız yaşam mümkün değildir. Bu anlamda devletimizin yaptığı böyle hibelerin ve desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Teslim edilecek domates fidelerimizin çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş de yüzde 75 hibe desteğiyle dağıtımını yaptıkların Troy çeşidi domates fidelerinin çok yüksek verimli, pazar değeri yüksek, hastalıklara karşı dirençli olduğunu bildirdi

Gümüş, "2023 eylül ayından bugüne kadar çiftçilerimizin hesaplarına sadece bitkisel üretim kapsamında maddi olarak 1 milyar 100 milyon liralık hibe desteği sağlamış bulunuyoruz. Bu yılki projelerimiz kapsamında ise yaklaşık 17,5 milyon lira ayni destek vermiş olacağız. Teslim edeceğimiz domates fidelerinin çiftçilerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum." dedi.

Programda Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve diğer ilgililer ile çiftçiler hazır bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Odunpazarı Mihalgazi Eskişehir Tepebaşı Alpu Ekonomi Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title