Haberler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Güncelleme:

Antalya'da bir çiftçi, kamyon kasasına doldurduğu patlıcanı komisyoncuların 2-3 lira fiyat teklif etmesi üzerine çöpe döktü. Çiftçi, komisyoncuların, ürünün fiyatını düşürmek için bahane ürettiğini ve beğenmediklerini iddia etti.

Tarladan tezgaha gelen ve herkesin tükettiği onlarca gıda malzemesi çok ucuz rakamlara üretilse de taşıma maliyetleri, hal komisyoncularının fahiş oranda belirlediği rakamlar nedeniyle yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Bu durumda çiftçi zarar ederken tüketici ise yüksek fiyatlardan dolayı şikayet ediyor. Aradaki bazı komisyoncular ise bu durumdan fayda sağlayan kişiler oluyor.

"HAYVANLAR YESİN İNSANLAR YEMESİN"

Bunun son örneği Antalya'da bir çiftçinin isyanıyla kameralara yansıdı. Antalyalı çiftçiler para etmediği gerekçesiyle bir kamyon dolusu patlıcanı çöpe atarken komisyoncuların halde patlıcana 2-3 TL fiyat teklif ettiğini öne sürdü. Görüntülerde çiftçinin, "Para mı ediyor. Mal kırmızıymış. Hayvanlar yesin insanlar yemesin." sözleri dikkat çekti.

"ÇÖP PATLICAN PAZARDA 20 TL AMA BU MALI 3 TL'YE İSTİYORLAR"

Sesinin duyurulmasını isteyen çiftçi, Antalya'nın yerel bir sosyal medya hesabına gönderdiği görüntülere, "Çiftçi zor durumda ağlıyor mal satılmıyor. Paylaşırsanız sevinirim. Beğenmiyorlar almamak için sırf 2 TL'ye 3 TL'ye düşsün diye pazarda çöp patlıcan 20 TL'ye. Ama şu malı halde alan yok 3 TL'ye istiyorlar. Şu anda bizde çöpe döküyoruz hayvanlar yesin diye. Paylaşırsanız üst düzeyde yöneticiler görüp bu işe el atmaları lazım. Bir destek olun sesimizi duyurun." notunu düştü.

Kaynak: Haberler.com / Betül Cirit - 3.Sayfa

Antalya Tarım 3.Sayfa Yaşam Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (48)

Muhammed Ayla:

Komisyoncu olarak söylüyorum antalya ve mersin'de her malın piyasası var ve patlıcan şuan 13 TL'ye satılıyor. Bu mala 2-3 TL bile çok kırmızı ve iri patlıcanı kim alıyor evde yemek yapıyor ? Komisyoncu o malı alıp satıyor madem pazarda 20 liraya satılıyor götürüp pazarcıya satsaydın yada köyünde arabanın üstünde satsaydın malına bakmamışsın ilacını vermemişsin suyunu iyi vermemişsin sonra da çöpe döküyorum diye haberlere atıp şow yapıyorsun.

850
272
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

tamam hadi bu malına bakmamış diyelim, ortalık bu tür olaylarla dolu fiyatlar belirledikleri fiyatın altına düşmesin diye, en iyi malı götür bak ne yapacaklar arabanın üstünde satana bile müdahale duyuyoruz

yanıt241
yanıt13
Muhammed Ayla:

Güven kardeşim, mallar pazarda satılmayınca yada ihracat olmayınca alım olmuyor komisyoncu da dükkanın önüne çekip mecbur piyasanın altına veriyor yoksa kaldıkça çürüyüp çöpe gidecek bizde herşeyin değerinde satılmasını istiyoruz ama talep olmayınca altında getirsen fiyat düşer bu iş yıllardır böyle.

yanıt29
yanıt64
Sessiz Sessizz:

Güven sebze hallerinde hiçbir zaman tarla bahçe fiyati ile hal fiyati arasinda daglar kadar fark olmaz. Urunun paketlenme ayrilma ve iscilik isteyen kismi herzaman çiftciden hallere gidis doneminde olur. Haliyle en cok masraf o zaman olur. Iscilik paketleme nakliye vergi vs..

yanıt20
yanıt50
Shef :

Toptancıyım diyorsunuz, eyvallah. Görünen patlıcanlar çok da kötü değil, fakat kötü sayalım, 13 olmasın 8-9 olsun, de hadi 6-7 olsun. ama 2-3 lira da denilmez ki.

yanıt201
yanıt12
Esra ARSEL:

Tarım krediler sadece tarım ürünü satmalı, ne işi var orkidin, parfümün, deterjanın, kolanın, abur cuburun tarım kredilerde? Patates soğanı tanzim satışlarda satmayı icat eden zihniyet nereye gitti?

224
38
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Cokoprens Almaya Gitmis..

yanıt33
yanıt7
VATOZZ:

Biz insan yararına olan birşeyi yapmayız.

yanıt38
yanıt6
Ömer Can:

çöpe dökeceğinize bir hayır kuruluşuna verseydiniz daha iyi olurdu

yanıt65
yanıt7
İzmarit:

Tarım kredilerin açılması zorunuza gitmiş sanırım.

yanıt16
yanıt46
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title